Balkabaklı Tart

20130308_152528

Kabaklar pazarlarda görünmeye başladığı zaman bizde tatlının adı kabak oluyor, ve herkes çok seviyor hele buralarda bir de tahinle servis ediliyor çok nefis oluyor ama bir müddet sonra kabak tadı veriyor hep aynı şekilde belki yemek değil ama yapmak. Yemek kitaplarımın hepsi çok kıymetli ama iki tanesi var ki çok özel, işte o çok özel kitaplarımdan 1930’lu yıllardan kalma teyzemle, eniştemin kütüphanesinden yerine aynı kalınlıkta bir kitabı koyarak resmen yürüttüğümüz The Cooking Encyclopedia da ki tariflerden yola çıkarak biraz bizim ağız tadımıza uydurarak çocukluğumdan okyanusun ötesinden aklımda kalan bir tart tarifini sizinle paylaşmak istedim bir de bunu deneyin isterseniz hem kolay hemde farklı bir lezzet.

Malzemeler ;

1 Kg kabukları ayıklanmış doğranmış Kabak

2 Bardak Şeker

½ çay kaşığı toz karanfil, toz tarçın, toz zencefil, toz yeni bahar

½ çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

1 bardak süt kreması

½ bardak su

3 yaprak jelatin

1 paket yulaflı bisküvi

1/3 bardak eritilmiş tereyağı

Kabaklarınızın üzerine şekeri koyup bir kaç saat bekletin, kabaklar sulanınca ateşe alın ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kabaklar pişerken kalıbınızı ayarlayın ben bu tarif için 30cm’lik kek kalıbı kullanıyorum, aynı ölcüyü daha ufak kalıpta da kullanabilirsiniz daha kalın bir tart elde edersiniz. Kalıbın altına yağlı kağıdınızı yerleştirin.

Bir paket bisküviyi ( Eti Burçak) ve eritilmiş tereyağını robotunuza koyarak güzelce çekin, arzu ederseniz bu karışıma badem, tuzsuz fıstık vs ilave edebilirsiniz. Kalıbın içine eliniz ile bastırarak yerleştirin.

Kabakların pişmesine yakın baharatları ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Bu arada yaprak jelatinlerinizi soğuk suda 5 – 6 dakika bekletin.

Kabaklara süt kremasını ilave edip 2 dakika sonra altını kapatın. Biraz soğumasını bekleyin ve el blenderi ile çekin. Çektiğiniz kabakların içine jelatini sıkıp ilave edin ve jelatini karışıma iyice karıştırın.

IMG_0863

Tartınızın üstüne kabaklı karışımı boşaltın ve muntazam bir şekile getirmek için spatula ile iyice düzeltin, tartınızı buzdolabına alın ve ertesi gün dilimleyerek, üzerine kaymak veya tahin koyarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun !

 

 

 

 

 

Yorum bırakın